zondag 16 augustus 2009

Noordzee Duik op een stoomzeilschip

Vandaag samen met JP en Marcel een duik gemaakt op een wrak in de Noordzee een stoomzeilschip. (zie hieronder voor een sidescan opnamen:



Dit wrak hebben Rik en ik eerder bedoken in Juni tijdens de WDSR wrakduikweek, zie bericht hiervan hier: inclusief eerdere video's van dit wrak.

We voeren met de WDSR (waar JP inmiddels ook donateur van is geworden) rond half acht uit richting de Banjaard. Vrij veel wind (4 a 5) en een irritant golfje (0,7-1,2m) maar net te doen!

Rond de 60 minuten gedoken, naar de voor en achterkant van het wrak gedoken en weer nieuwe dingen op het wrak gezien (stoomketels). Goed zicht maar toch een beetje irritante stroming. Op de weg terug nog Marcel geholpen met het bevrijden van een noordzeekrab.

Weer een paar dingetjes geleerd (opstijgingen niet zo netjes en focus op stof ipv spoeltje en als groep hoe we een lijn uit en inzwemmen) maar vooral veel fun!

De wind zou aantrekken dus einde duikdag, lekker op tijd in de haven!

Enkele beelden van het wrak bij elkaar gevoegd er wat sidescan opnames hierbij gezet en dit tot een video gesmeed zie hier:



Thanks JP, Marcel en natuurlijk de WDSR , het was weer een genoegen.

Barend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten