donderdag 7 mei 2009

Duik op Goese sas

Woensdagavond samen met Lennart een duik gemaakt bij de Goese sas .

Doel van de duik sepia's spotten en ander mooi OS leven, maximaal 1 uur, maximale diepte 20m. gebruik van D7 met EAN21.

40 minuten voor de kentering te water gegaan en even een korte check (LH deploy, bubblecheck, lamp) gedaan. Daarna gedoken naar 11m en parallel aan de kant noord-achtig gezwommen. Binnen 5 minuten op het eerste tentje geland waar direct een sepia paartje zat te "paren". Erg mooi gezicht!

Verder noord gezwommen en nog een sepiapaar tegengekomen welke zowaar tegen mijn lamp opbotste, na 30 minuten omgedraaid en parallel aan de kant zuid gezwommen waarbij de diepe putten en dijkvallen langs de dieptelijn zijn gevolgt (geen ge-jojo). Lennart gaf na 50 minuten aan op 50 bar te zitten waarna we terug naar de kant zijn gegaan.

Leermomenten van de duik, zowel Rik als Barend zwemmen sneller dan Lennart en daardoor zwemt Lennart soms wat meer achter; niet goed en volgende duiken sterk op focussen zodat de lichtbundels ten allertijden in elkaar zichtveld zitten; verantwoordelijkheid van geheel team.

Leermoment 2; gasvoorraad, Lennert had op einde duik weinig gas, frequenter checken en in gaan schatten wat luchtverbruik is bij diverse duiken. Verantwoordelijkheid primair Lennart secundair team die zeker moet zijn dat niet 1 teamgenoot te weinig gas gaat krijgen. SAC gaan berekenen achteraf elke duik om inzicht te krijgen in luchtverbruik.

Conclusie; topduik, mooie locatie, heel veel mooi leven, sepia's gespot en weer wat geleerd.

Bedankt Lennart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten