vrijdag 10 april 2009

Lekker gedoken op Galjoen zonder poen


We hadden afgesproken om de vrijdag van het Paasweekend samen te duiken. Dit bleek een uitstekende keuze, want het was zonovergoten weer.
Lennart kwam me ophalen en we zijn naar Wemeldinge - de hoek gereden. Alwaar Barend al aan het wachten was. Het doel was om Het Galjoen zonder poen te vinden en even rond te kijken. Hoewel het zicht niet optimaal is door de algengroei en de stroming ook nog behoorlijk was zwommen we na 8 minuten toch op het wrak. Het blijft een prachtig zicht als ineens een muur voor je opdoemt. Zeker als deze helemaal vol staat met Tubularia. Wat welk onderdeel is van het wrak is lastig te onderscheiden, maar het lijkt of het paralel langs de dijk ligt. We zijn er overheen gezwommen en omdat Lennart met een Dubbel7 duikt zat hij vrij snel op zijn turnpressure. De opstijging was wat saai doordat we voornamelijk op het zand zaten. totale duiktijd was 36minuten en maxdiepte 25 meter. Een bijzonder geslaagde duik.

Barend heeft ook nog een getracht het Galjoen op camera te vangen.



Voor de tweede duik zijn we naar het Veerse meer gegaan. Via google maps jonkvrouw-annapolder als mogelijkheid gevonden. Het zicht was er beter dan de Oosterschelde en er was maar een klein beetje stroming, dus een mooie stek om nog even de Basic5 te oefenen. Het ging niet erg goed, door een gebrek aan oefening, een enigzins hellende bodem en toch wat stroming. daarna de stek een beetje verkend en erachter gekomen dat het dieper dan 8 meter erg schimmelig is. Leuk om een keer geweest te zijn maar niet de moeite waard om veel vaker te komen. toch nog een keer de basic5 gedaan en nu ging het aanzienlijk beter. Daarna ook nog een valve drill en ook dat ging prima. Bij Barend is zijn pak alleen elastisch, dus de hele drill kost helaas flink wat kracht. totale duiktijd was 80 minuten en diepte 9,1 meter.

Wederom het een en het ander geleerd vandaag en met zulk weer is elk dagje dat je duikend in zeeland mag beleven een groot plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten